Skruttan - Östanbäck

Hejsan jag heter Skruttan å är en parson russell å är inte så gammal. Idag då tog husse mig i bilen sen for vi till min faster Agnes som bor i Östanbäck. Jag ska nämligen vara hos henne HELA dagen å HELA natten å lite av tisdagen  också. När jag kom dit lämnade husse mig å jag fick vara med Agnes. Dom hade en bur å i den buren ja då satt det en hemskt hemskt odjur!!

Han hette visst Zorro!! Efter det kom Agnes kompis Klara. Hon var roligt att tugga på då mina tänder kliar!!! Sen for vi till ett annat ställer vars min farmor bor men hon var inte hemma. Då vi kom dit satte Agnes min mat i blöt men jag ville ju ha maten direkt!!:( sen var jag så trött så jag ville sova så då såg vi tv & sovde i soffan sen fick jag gå ut å kissa men då satte Agnes på mig något äckligt sunt halsen hon sa att det var halsband å att man blev tvungen att ha de och ett rep som hette koppel om man skulle gå på vägen det var sååååå oskönt från början men sen vart de bättre!

nu så ska vi fara å äta middag i gunmark, kommer nog bli riktigt kul!


Visst är ja söt:)!

KRAMIZAR SKRUTTAN


Agnes - Men fy på oss..

Nejmen detta funkar ju inte! Nu får vi alla 3 ta & rycka upp oss lite & komma igång med bloggandet!!

Inatt har Klara sovit över hos mig så vi klev upp imorse & släppte ut hästarna. Vi mockade & fixade allting direkt på morgonen. Efter det hade jag & Klara planer på att vi skulle fota lite "galna" bilder på oss & hästarna, Lina fick bli vår fotograf! Vi fick riktigt galna bilder & en OTROLIGT rolig film. Såg att Klara redan skrivit att hon gled av Benji, han kände visst för att ta en galopp! Som tur var den ingen snabb galopp utan lugn & samlad tänk om han hade stuckit iväg som han vanligtsvist brukar göra.. Ajcaramba x(

Ja nu får ni en liten sneakpeak på dagens bilder & ett gott skratt;)








HAHAHAHAHAHHAHAHA x'(!


Klara - Hoppträning

Hejhej, idag red jag med Agnes, hon red Passe och jag Red Benji. Och vi red barbacka, för att Lina och Emma skulle fota lite oseriösa bilder, Agnes kommer nog att lägga upp dom. Också när vi skulle ta en sista trav tillsammans sprang Passe lite fort(Ni vet travare) Så Benji han ju inte riktigt med så han började galoppera, ganska så snabbt. Och jag försökte att prooaa han men han bara sprang och till slut var mina ben sönder och jag flög av..
Men det vart inge större skador bara ett litet sår på armen och lite ont i benet. Men det bästa var ändå att Lina fick det på film:D! Så Agnes skulle redigera den och lägga upp den.
Nu kommer ni att få ett gott skratt!

Igår for Agnes upp på ridbanan för att rida Passe, och jag skulle fota. Och det gick ju super bra, tills Passes hackamore gick sönder i små bitar. Och han galopperade ju iväg för han vart ju rädd, också hoppade han över stängslet med Agnes på.. Och Agnes hade ju inget att hålla i honom med, förutom en sak runt örone. Så hon söäppte tyglarna och pratade lugnt till Passe. Och han pallnitar! Asså så himla duktigt gjort Agnes. Jag typ avgudar dej.
Men Agnes kunde ju inte rida med ett trasigt träns så hon fick låna ett av Elin. Så hon kunde avsluta ridningen bra!

I förrgår red jag upp på banan för att ha hopplektion för första gången. Det gick super bra! Och Agnes filmade också så ni ska få en liten film.
Nu är det bara att träna på att säta upp mej och dra tillbaka armbågarna så kommer det ju se as proffsit ut..
Men nu ska jag ta och vila upp mej lite. för det blir troligast at hälsa på Agnes och Skruttan imorgon!:)




Linnéa - Super Väder!:D

Hejsan:)

Jag bloggade aldrig om igår så då gör jag det nu.

Igår: På kvallen hade jag bara ont i huvudet så jag och mami for och körde lillBoppan(L) Boppan tyckte att det var jätte roligt, och hon travade på som bara den! Det var också kanon väder ute och varmt var det. Vi for inte så långt, bara till byn och vände. Jag har hade ganska ont i huvudet men det försvann när vi körde:D Sen när vi kom hem så pysslade jag lite med båda Rover och Betty. Det var mysigt att äntligen få komma ut och vara med ponnysarna :'D

Idag: det är varmt och kanon väder idag också!! Så ajg tänkte rida Rover och köra, tömköra eller rida Betty:] Jag vet inte än. Sen får jag väl se om jag kan vara med en kompis eller inte senare. Jag ska då blogga sen om Dagen.


Världen bästa!

 

Klara - Snabb update

Hejhej, jag känner att uppdateringen ät på topp just nu.. Men iaf idag red jag ut med Agnes, Benji var super fin. Han lyssnade jätte bra. Och han ökade nästan ingenting alls!
Men imorgon har vi både matte och svenska prov och det kommer nog inte att gå lika bra..

Aja, nu ska jag hoppa in i duschen!


Linnéa - Wow så duktig jag är då...

Heej.. FÖRLÅT för den dåliga uppdateringen...

hur som helst så var jag och besökte Byskeskolan i måndags, jag var där med klassen och jag träffade min Hanna(L) Vi gjorde olika saker där :D det var super roligt!
Sen på tisdagen hade jag ont i magen så jag har varit hemma typ hela veckan... så jag har inga nyheter precis:/

Jag är i stan hos mormor, ska gå och vila lite nu!



Agnes - Grönt kort

Ojojoj vad vår uppdatering är bra! Vi ursäktar för de:) Hursom helst har jag börjat gå en gröntkort kurs vilket tar upp mycket tid sen är jag dränkt med läxor så jag har inte tid för att sitta vid datorn så mycket tyvärr..

Har ridit båda hästarna riktigt flitigt faktiskt. Igår hade båda pojkarna vilodag så jag tog bara ut & tricktränade Benji lite snabbt. Han var lite för ivrig så han trampade på min hand 4 gånger sen så bet han mig 4 gånger så mitt långfinger & pekfinger såg ut som 2 uppsvällda pinnbröd.. Aja har ju inte tricktränat han på ett tag så kan ju inte klaga på ponnyn för de inte:)
 
Nu får vi alla börja uppdatera bättre å bättre allihopa så vi får lite bättre statistik


Tog första bästa bild;)


Klara - Förlååt!

Hej, förlåt för att jag har variot så dålig på att uppdaterna. Men jag har haft lite fullt upp med skolan och sånt nu. Men jag ska försöka att bättra mej!
Men eftersom att jag inte har så mycket att skriva om tänkte jag bjuda på ett par bilder som Agnes fotade för ett par veckor sen:)










Den här bjuder jag också på!x''D



Agnes - FÖRLÅT!

Hejsanhoppsan här var uppdateringen bra... Nae! Har lite fullt upp då jag börjat plugga för att ta Grönt kort nu då jag & Benji ska ge oss ut på tävlingsbanorna snart ingen. Men igår red jag iallfall kan ju berätta om de.

Benji: Han var otroligt pigg. Men han var super mysig iallfall. Tränade mycket galoppbyten. Det snöade otroligt mycket så lite tjurig var han.

Passe: Han var också otroligt pigg, men är så kul & rida honom nu för det går bara bättre å bättre hela tiden! Han jobbade riktigt bra i formen i TRAVEN till & med. Men han har fått sånt bra bakbens tramp nu så jag måste köpa boots till honom nu då han bara trampar sig hela tiden x'D!




Klara- Film

Nu ska ni få en liten dressyr film som Agnes fixade åt mej:




Klara - Ridning

Hejhej, idag for jag till Agnes och träffade deras ny hund Zorro, han var verkligen skitsöt!
Sen for vi till stallet och Agnes mockade medans jag fixade Benji, när jag var klar for vi ut på en liten tur. Först red jag och han var jätte fin. Men lite pigg. Sen red Agnes hem!=)
När vi kom tillbaka till stallet fixade vi klart det sista och släppte in hästarna.


Klara - Snabb update!

Hejhej, snart ska jag fara och mocka och fixa lite i stalllet med Agnes. Jag kanske ska fota Bebisarna i hagen också men vi få se om de blir några bilder sen. Nu ska jag börja byta om och fara till stallet!



Ha de så bra!♥

Klara - Dressyr

Hejhej, igår red jag och Agnes ut. Hon red Passeman och jag red Benjibebis. Det gick värkligen super bra! Benji var hur lugn och fin som helst. Men när vi skulle ta en sista galopp fick han nå spratt och rusade iväg..
Han jobbade varje gång jag bad om det, jag är så himla nöjd!

Idag red jag dressyr lektion och de var nog den bästa ridningen jag haft, förutom att vi höll på att gå in i en bil:/..
Agnes filmade lite och hon skulle göra en film imorgon.
Men nu ska ni få lite bilder från Torsdagen!
















Men vad gör du poa?!♥
Förlåt att jag skämmer ut din ponny Agnes:')


Klara - Ridning

Hejhej, idag for jag till stallet med Agnes, när vi skulle hämta Benji såg vi att han hade smitit och stog utanför hagen så vi fick försöka att ta in honom, de gick väl sisådär när Agnes ledde honom under stängslet fick han damp och skuttade iväg in i hagen, och Agnes flög ner i skitenx'D

Agnes fick hålla lektion för mej. Det var nog den bästa ridningen jag haft. Benji var hur fin som helst och lyssnade väldigt bra! Men jag har fortfarande problem med mina armbågar.. Snart kommer Agnes att ta silvertejp och tejpa fast dom, jag lovar;)..

efter ridningen for vi till stallet och Benji fick gå ut i hagen, och vi mockade ur hans box och då när jag skulle gå ut med skottkärran följde Agnes efter och då såg hon att Benji hade smitit igen.. Omg vilken knasig ponni..
Men det gick då bra att fånga in honom igen, men om han har smitit imorgon när jag ska dit kommer jag att dö!..

När stallet var klart tog vi ut Skadi och hoppade lite med henne, hon var skit söt och skit duktig! Agnes kommer nog att lägga ut några bilder:)

När jag kom hem var maten redan klar så jag satt och åt en stund. Och sen skjutsade vi min bror och hans kompis på bio. Och jag och mamma gick in på city companiet en snabb sväng. Jag fyndade en vit tröja och en klänning. Klänningen ska jag nog ha på skol avslutningen, om jag inte hittar en annan fin!

Agnes ska göra ett utkast med bilderna hon fotade på mej och Benji idag, så ni får dom snart!:)

Det var allt som jag hade att säga, ha en bra kväll!♥


Linnéa - Badtunna och Isvak!

Hej:D

Igår bloggade jag inte på kvällen för jag kom typ hem 8 och då skulle jag se ett program.
hur som helst så ska jag berätta om igår. Först så kom Frida och hämtade mig, sen så åkte vi och lämnade en tjej i stan och sedan begav vi oss mot Svansele. När vi kom dit åkte vi skotersläde för att det där stället var ute i skogen. sen så tittade vi oss omkring och jag träffade Rebecka från drängsmark skolan. Klockan 2 började gudstjänsten, men jag och Frida lyssnade inte så mkt. När klockan var 3 var gudstjänste slut och det var mat, vi åt köttbullar och potatis:) det var gott.
Efter maten gick vi och badade i en badtunna, det var jätte varmt först men sen vänjde vi oss. Frida var JÄTTE modig för att hon doppade sig upp till midjan 3 gånger i isvaken!!! Jag gjorde inte det någon gång..
Sen när vi hade badat färdigt for vi där ifrån. Vi åkte till en familj som Marie kände och var där ett tag, det var ganska roligt.
Sen åkte vi hem vid 7. Vi köpte godis och hämtade den där tjejen. Jag kom hem vid 8 och då såg jag TV. Jag såg Alcatraz, den är bra:D

sötaste ponnisar<3

Föresten så ska jag bort i morgon till Norsjö och jag ska stanna där tills på lördag, så jag kommer inte blogga nåt.


Linnéa - Äntligen!

Hej:)

Idag ska jag vara med Frida i Svanselle (stavning). Det kommer bli hur roligt som helst! Jag har inte träffat Frida sen i början på sportlovet, för hon bor inte här. Vi ska dit och bada och göra en massa roliga saker:D Vi ska fara mellan halvtolv och tolv.

Jag kommer skriva sen ikväll och dagen:D Jag har verkligen saknat henne♥
Men nu ska jag göra mig iordning och packa:D

Jag ÄLSKAR livet just nu!:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D


Agnes - Första hoppträningen på 7 månader:')

Som Klara redan informerat er om var vi ju på ridhuset igår. Red Benji så blir att skriva om han nu då;)

Han var till en lättnad lätt att lasta dock så slängde han sig ut ur transporten..:/ Började att värma upp ordentligt mycket serpentiner red jag för att mjuka upp han. Sedan fick pappa leda han medans jag byggde fram en liten bana. Kändes inte så bra att sitta på hästen & se alla bygga fram åt mig x(!

Det högst jag hoppade var 50 är så rädd att han ska bli skadad eller något. Genast då hindrerna kom fram då vart han jätte pigg. Lite svårt att jobba i en bra form kan man ju säga att han hade.. Hoppade fram lite på en liten "mur" på kanske 20 cm. Han tog ett jätte skutt xD Sen så hade jag ställt fram 3 bommar & ett litet hinder i slutet på båda långsiderna. Avståndet var galopp då det skulle vara trav på ena men man kan inte begära att min pappa är bäst på att mäta avståndet.. Men Benji skötte sig super & jag är jätte nöjd. I slutet hoppade jag en liten "bana" vilket uppskattades. Sedan fick Klara rida:)

Bilder & film får ni imorgon så nu har ni något att se framemot;)


Skissade min snygga bana jag gjorde! HAHA vet att ni älskar mina väl gjorda skisser x]





Linnéa - Betty har ROSA åsne öron :O hur gick de till??

Heej:D

Nu har jag kommit in efter en heldag med ponnisarna:)

Först så gick jag ut och myste lite med dom i hagen, mest med Boppis då för Rover stod och surade;) Sen tog jag lite bilder med kameran och en bild på Boppan vart jätte fin! så vi får se när det kommer, det blir aif när kameran är full laddad.
Sen tog jag Betty och tog bort hår och rycktade henne, det blev hon väldigt glad över för att hon tyckte att det var skönt! Sen tog jag Rover och gjorde samma sak, han var lite jobbig för att han värkligen skulle få tag på dom där dumma höstråna!

Hur som helst så mockade jag och sånt efter det, när jag var färdig åt jag lunch ute, mami hade gjort Wook på vår grillplats:D det var gott!

 Efter lunchen så for jag och mami och red, Tommy följde med på sin cykel. Vi red runt byn och Betty hade rosa åsne öron! Gissa hur hon hade det, jo hon hade en rosa öronluva som jag är för större ponnyer än hon så hon såg ut som Ior!:D super gulligt♥
Nu ska jag gå och se Harry Potter och Fenixorden, klockan 8 ska jag se The Mentalist:D Det är BÄST!


Klara - Gammal film!

Gammal film:




Linnéa- Bananchokladkaka och Harry Potter

Hejsan!

I morse väckte alarmet mig halv 7! men jag steg upp ändå och gick för att höa ponnisarna:) Sen gick jag in ch såg Harry Potter och halvblods prinsen=7 Har typ sett den 4 gånger men aja..  Efter det bakade jag å mami en bananchokladkaka:) hoppas den blir god.

Jag ska rida med mami idag också tro jag, hoppas det:D sen ska jag också mocka och pyssla med surponnyn Rover och Hoppaöverstaket Betty;D Hon brukar hoppa över staketet;)

Aja nu ska jag gå och klä på mig och sen äta lite kaka=D



Klara - Kdrf!

Hej, idag följde jag Agnes hem och vi köpte godig på ICA! Jag åt midda hos henne och sen for vi till stallet för att fixa Benji, och sen lastade Agnes honom och vi for till kdrf för att träna lite. Han var jätte spidat för han trodde att vi skulle fara å tävla!:)
Agnes tränade mark arbetet och hon hoppade lite! Han var jätte fin, men på lång sidorna sprang han bara snabbare & snabbare.
Sen fick jag rida lilla pollen, han var jätte fin men jag behöver verkligen träna på att hålla armbågarna vid magen!
Agnes fotade och filmade även så snart kommer ni att få lite bilder, men till Agnes har skickat dom ska ni få bilderna från igår!;)






Dissa mitt face!x'D








Det får räcka för den här gången, ha det då bra!♥



Linnéa- Dagen

Heej!

Nu har jag kommit in från stallet, så nu ska jag berätta lite om dagen.

Först gick jag ut och försökte få bort vinterpäls från Boppan (Betty) det gick ganska bra, dock finns det mycket päls kvar men det förstod jag. Sedan borstade jag och pysslade jag om henne, det uppskattades:D
Sen gjorde jag likadant på Rover, men han hade ju inte lika mkt päls som Bopps så jag borstade honom noga medan han åt lite hhhö;D

Sen gick jag in en liten stund och åt en uppvärmd pizza.

Sen red jag och mami ut, jag på Boppan och mami på Rover:) Vi red på västra (?) sidan av E4: an. Betty var pigg som vanligt då och Rover var lite hostig så vi ska inte rida så jätte hårt med honom. Sem när vi kom hem så mockade jag och fixade med höet. det blev väldigt fint i stallet om jag får säga det själv:)

Men  nu ska jag äta.

Hare bra:D


Agnes - Presentation

Jahap då börjar man om på nytt. Även om dom flesta vet vem jag är så får ni en liten presentation ändå:)

Vem är jag?: Jag heter då Agnes Zedig & är en stolt skellefte bo(helst nu då hockeyn går så bra;)). Jag är född 1999 alltså har jag nyfyllt 13. Jag är 1,56 lång:$
Jag som person är ganska glad, speedad & har svårt att sitta still. Har många olika intressen. Foto, djur, hästar, jakt & mycket, mycket mer. Jag har ridit sedan jag var 4 år alltså 9 år. Fick min första egna häst då jag var 6 år, före det har jag ridit på ridskola.

Vem är Pas Noir?: Passe som han kallas till vardags är ett Amrikanst varmblod född 1991. Han är 160 hög. Han ägs av Mariell bylund(?). Benji som Klara skriver om är egentligen min men skulle bli lite konstig om vi skrev om samma ponny så jag tar Passe som min.
Passe har jag ridit i 1 år den 4maj. Han är en otroligt mysig häst med stor personlighet, en riktig survalack kan han vara! Han har inte haft det lätt i sina år. Han sprang väldigt hårt på travet & vart då stressad & sur. Han har inte fått den bästa behnadlingen heller. Men har verkligen fått en bra kontakt med Passe så vi har haft mycket kul tillsammans:D!

Pas Noir uttalas Pa noa, det är franska & betyder inte svart vilket passar då han är brun;D!





En liten film från igår:




Klara - Presentation

Hej, jag är en tjej född 1998. Jag gillar djur, foto, vara med kompisar och massa andra saker. Jag har två kaniner, dom heter My och Happy. Jag är skötare på Agnes ponny Benji, och därför kommer jag att skriva om honom här på bloggen! Benji är en korningsponny född 1994, han är 25% Welsh, 25% Arab och 50% New forest. Jag har ridit honom ca 3 månader. Han är otroligt pigg men det går bättre & bättre för varje dag!






Linnéa-Rida

Hej igen!

Jag bloggar en gång till för att jag inte har så mkt att göra..

iaf ska jag rida idag:d Vet inte vem men båda ska ridas.
Sen så ska jag väl mocka och fixa i stallet:D jag ska också pyssla med ponnyskruttarna och försöka få bort så mkt hår som möjligt! Betty har hur mycket som helst!! Det försvinner aldrig.

det är då kanonväder så jag ska väl rida så snart som möjligt:) Jag uppdaterar senare.


Linnéa- Presentation

Hejsan!

Det är jag som är Linnéa och här kommer en liten beskrivning om mig:D

Namn: Linnéa

Född: 2000

Smeknamn: Lilli elr Lingonbear

Intressen: ridning, djur och annan sport

Djur: 3 hönor, 2 ponnyer, 1 hund och 1 katt

Det var en liten Beskrivning av mig för jag kom inte på nå mer;D hoppas ni gillar mig!


ME!

//Lilli




OSTVIKSRYTTARNA

Nu beslutade vi oss för att starta en blogg. Vi alla har hästarna i ostvik. Eller Linnéa har dom i Björkhammar som ligger 1-2km utanför men de spelar ingen roll:D

Fakta om oss & våra hästar kommer upp inom kort. Hoppas ni kommer gilla bloggen & följa den troget;)


(uppklickbar)

/
Ostviksryttarna♥

RSS 2.0